Vyzrálé hovězí maso z našeho chovu.
Na naší farmě na Vysočině chováme pastevním způsobem stádo skotu francouzského masného plemene Limousine.které křížíme s dalším francouzským masným plemenem Salers.
Limousine vyniká jedinečnou kvalitou masa, maso je světlé, s nizkým obsahem tuku, vyjímečně křehké. Salers má bohaté mramorování.
Křížením vzniká výjimečně odolné plemeno, s křehkým masem, které má ale dostatečné mramorování,takže při kuchyňské úpravě zůstává šťavnaté.
Porážíme téměř vždy dobytek starší než 30 měsíců.Maso mladších kusů je plné vody, nemá odpovídající konzistenci a při zrání se brzo kazí.
Důležitým faktorem je pastevní způsob chovu, bez přídavku jádra,pouze přes zimu přidáváme kukuřici, maso přirůstá pomalu a má výrazně vyšší kvalitu.
Nejdůležitější pro kvalitu masa je jeho zrání, které probíhá ve vakuu a při teplotě 1° C. Podle druhu masa, stáří poraženého kusu, protučnělosti probíhá zrání masa od třech týdnů do třech měsíců.
Pokud hovězí maso nenecháte vyzrát a koupíte si běžně maso v obchodě,rozdíl je skutečně dramatický, nevyzrálé maso vyžaduje dlouhou tepelnou úpravu, aby změklo, tím dochází ale k jeho vysušování.
Zrání masa a kontrola masa probíhá u nás a plně ručíme za kvalitu.Během zrání maso ztráci velké množství vody, proto cena musí odpovídat náročnosti procesu zrání.
Každý kus hovězího máme pod kontrolou od narození až po finální zmražení vyzrálého masa.
Vzhledem k tomu, že v našem procesu odpadají obchodní mezičlánky, věříme, že jak kvalitou tak i cenou Vás budeme schopni uspokojit.
Nejsme schopni uspokojit poptávku ( vzhledem k velikosti naší farmy ji plně neuspokojíme asi nikdy),takže se omlouváme zákazníkům,na které maso nezbyde.
Vzhledem k požadavkům na kvalitu nechceme nakupovat v této kategorii jiné hovězí, zůstane pouze pro maso z naší vlastní farmy.
Jako plnohodnotnou alternativu Vám můžeme doporučit irské hovězí maso